Aktuelnosti

Previous Next

Mekteb Sjenjak: Rebiu-l-evvelska kreativna radionica

IMG 162570d5de7c5177f49aedc931fae404 VU tuzlanskom mektebu Sjenjak tokom mjeseca rebiul-evvela realizuju su prigodni sadržaji, radionice i aktivnosti sa tematikom koja je vezana za Poslanika a.s. i njegov život.

Proteklog vikenda upriličena je kreativna radionica za polaznike starije grupe ovog mekteba pod rukovodstvom muallime Senide Hasanović Sarajlić. Radionici je prethodio historijski čas na kojem je bilo riječi o svetim gradovima Mekki i Medini -Gradu Allahovog Poslanika i njihovom značaju u životu Muhammeda a.s.

Mekteblije su još jednom sistematizirale svoja znanja o Poslanikovom životu. U drugom dijelu radionice su izradili makete Mekke i Medine koje će biti izložene u njihovom mektebu, a koje će dorađivati na narednim susretima kada je planirano još zanimljivih i kreativnih aktivnosti.

Mekteb Sjenjak sa radom je počeo krajem 2017. godine i spada u red najmlađih mekteba na području Medžlisa IZ Tuzla. Mekteb se nalazi u istočnom dijelu grada, u naselju Sjenjak, a pohađa ga nešto više od 50 polaznika.

hafiska čikarić

OPCIJA 2

 

zekatpreporod

 

 

YOUTUBE

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije... 

Menu