Aktuelnosti

Previous Next

Moluhe: Historijski čas povodom Dana Armije Bosne i Hercegovine

IMG db802bbc95103bf3c5549c353dd5c511 VU džematu Moluhe u nedjelju 11. aprila 2021. godine održan je historijski čas povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Uvodnim riječima obratio se imam u ovom džematu Memsudin-ef. Gobeljić. Ovim povodom polaznicima mekteba historijski čas je održao oficir Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Sead Mešić. Oficir Mešić istakao je značaj Armije i njenu ulogu u posljednjoj agresiji na našu domovinu.

Ovaj datum je jedan od nabitnijih datuma države Bosne i Hercegovine koju su pripadnici Armije hrabro i časno branili i odbranili. Stoga je važno govoriti o onima koji su je odbranili i omogućili nam da danas budemo u našoj Bosni i Hercegovini.

Nedavno je zid u mektebskoj učionici u Moluhama ukrašen panoom na kojem su heroji naše Domovine i prvi predsjednik rahmetli Alija Izetbegović, kao podsjetnik na one koji su dali nemjerljiv doprinos u odbrani i opstanku naše domovine. Na ovaj način trajno će se njegovati će se kultura sjećanja kod mlađih, ali i svih onih koji posjete ove prostorije.

IMG 9ba16d6806ded171444e9b0ad5a5ac56 V

mekteb 2021

OPCIJA 2

 

zekatpreporod

 

 

YOUTUBE

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije... 

Menu