Aktuelnosti

Previous Next

Mevludske aktivnosti u tuzlanskim mektebima

dobrnja 2Proteklog vikenda u tuzlanskim mektebima različitim programima i sadržajima obilježen je 12. rebiul-evvel, dan rođenja Muhammeda a.s.

Učenici su ljubav prema Poslaniku a.s. oslikali bojama i crtežima, opisivali riječima, prozom i poezijom. Kreativni vikend je obuhvatao radionice, akademije, svečanosti i druge aktvinosti koje su zajedno s učenicima pripremali i realizovali muallimi i muallime.

Kreativne radionice na kojima su učenici na različite načine iskazivali svoju emociju prema Poslaniku, ali su i nadograđivali svoje znanje iz oblasti sire Muhammeda a.s. su upriličene u većini džemata.

Mevludska akademija polaznika mekteba upriličena je u džamiji Dobrnja. Program su izveli polaznici mekteba, zajedno sa njihovim muallimom mr. Ibrahim-ef. Softić. Akademiji su prisustvovali roditelji, članovi porodica i džematlije.

dobrna56Mevludska akademija u džematu Dobrnja 

Mekteblije su dale svoj doprinos i u džematskim mevludskim svečanostima, u kojima su uzeli aktivno učešće i pokazali dio svog znanja o Poslaniku a.s.

petroviceTerenska mektepska nastava u mektebu Šehidske džamije

Najbolje mekteblije Šehidske džamije Petrovice protekle nedjelje nagrađene su izletom u PPG Jelen Živinice. Zajedno sa mualimom Eldin-ef. Mehmedovićem prošli su kroz netaknutu prirodu hraneći jelene i razgovarajući o Poslaniku Muhammedu a.s. i njegovom odnosu prema životinjama. Poslanik a.s. je bio primjer kako se musliman treba odnositi prema životinjama, prirodi i svemu što nas okružuje, pa je ovo bila odlična prilika za razgovor o temi i praktičnoj primjeni onog čemu nas uči primjer Poslanika a.s.

Mekteblije će i u narednim danima mjeseca rebiul-evvela realizovati mevludske aktivnosti i tematske mevludske sadržaje.

Više fotografija možete pogledati u galeriji.

IMG 6802c21355a23b47eec4ab5924f9bc34 V

OPCIJA 2

 

pod nebom vedre vjere

 

 

YOUTUBE

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije... 

Menu