Vijesti

Previous Next

Upriličen susret sa predstavnicima građevinskog odbora za izgradnju džamije u Gospiću

gospicU petak 19. februara 2021. godine upriličen je susret sa predstavnicima građevinskog odbora za izgradnju džamije u tuzlanskom naselju Gospić. Predstavnike odbora primili su predsjednik Medžlisa Tuzla dr. Amir Karić i glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Tokom susreta razgovarano je o dosadašnjim, ali i poslovima koji su planirani u narednom periodu u okviru ovog projekta.

Predsjednik Karić i glavni imam Huskanović su upoznati sa tokom radova od strane predsjednika odbora Davuda Suljagića, te članova hafiza Abdullah-ef. Okanovića, Husejna Hodžića, Enesa Salihbegovića i Esme Čikarić.

Susretu su prisustvovali sekretar Medžlisa Tuzla mr. Dženan Rahmanović i viši stručni saradnik za vakufe mr. Elmedin Avdibašić.

Planirano je da u naselju Gospić na parceli od cca 2 dunuma bude izgrađena džamija sa pratećim objektima. Prateći objekti će uključivati mektebske prostorije, divanhanu i prostor koji će biti pogodan za različite aktivnosti i projekata. Mjesto na kojem je planiran objekat se nalazi uz rijeku Jalu i povezan je putnom komunikacijom, što dodatno daje dobre predispozicije da bude centar dešavanja i okosnica različitih sadržaja. Ovaj dio naselja pripada džematu Slavinovići, a izgradnja džamije bi bila posebno značajna za džematlije naselja Talijani, Tanovići i Gospić.

Projekat je zamišljen kao svojevrsno mjesto koje će unaprijediti vjerski, ali i društveno-kulturni život građana istočnog dijela Grada.

IMG 52d59715a2c9124b712c799778b3bf21 V

OPCIJA 2

YOUTUBE

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije... 

Menu