Vijesti

Previous Next

Okončan program Ljetne škole Kur'ana za žene

skola ljetni program 1Dvomjesečni ljetni program Škole Kur'ana za žene Medžlisa Tuzla okončan je tokom proteklog vikenda kada je za polaznice organizovano zajedničko putovanje. 

Ovogodišnja ljetna Škola Kur'ana realiozvana je tokom mjeseca jula i augusta u Džamiji „Kralj Abdullah“, a pohađalo je oko 40 polaznica različitih starosnih doba. Program je obilovao radionicama i tematskim susretima čija tematika je bila fokusirana na rad na sebi kroz prizmu Kur'ana i njegovih poruka.

Realizovano je šest tematsko-iskustvenih radionica koje su vodile Mevla Mehanović, Mirzeta Jahić i Elmedina Osmić Brzović. Ovogodišnji ljetni program je koordinirala Halida Hidanović-Salihović.

Program je okončan zajedničkim putovanjem u Hercegovini. Tokom putovanja polaznice Škole su posjetile Konjic, Mostar, Blagaj i Bunski kanal, a u povratku upriličena je i posjeta Sarajevu.

Od septembra Škola Kur'ana vraća se redovnim aktivnostima u okviru kojih polaznice izučavaju arapsko pismo i tedžvid, te ispravno učenje Časnog Kur'ana.

IMG 3152

mekteb 2021

OPCIJA 2

 

zekatpreporod

 

 

YOUTUBE

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije... 

Menu