Vijesti

Previous Next

Omladinski krug: Druženje sa hafizom Botićem

omladins boticU tuzlanskoj Mejdanskoj džamiji u utorak 23. novembra 2021. godine Omladinski krug Medžlisa Tuzla upriličio je druženje sa hafizom Nedimom Botićem.

Riječima dobrodošlice omladini se na početku druženja obratio predsjednik Omladinskog kruga Edin Lemezović. Mejdanska džamija je bila premala da primi svu omladinu koja je željela da ovu večer provede uz ugodnu i korisnu besjedu hafiza Botića.

Hafiz Botić je prepoznatljiv po motivirajućim obraćanjima, a tako je bilo i ovog puta. U svom obraćanju omladini je naglasio da mogu postati sve ono što žele. Hafiz je spomenuo mnoštvo upečatljivih primjera koji omladini mogu biti korisni kada poduzimaju ili razmišljaju o važnim koracima u životu. Posebno je istaknuto i poštovanje prema roditeljima, jer su jedini oni svakog od nas voljeli i kada još nismo došli na ovaj svijet.

Nakon emotivnog i motivirajućeg obraćanja, druženje je nastavljeno u mektebu Mejdanske džamije. Program u mektebu je nastavljen izvođenjem ilahija koje su proučile članice Omladinskog kruga, a potom je uslijedio razgovor u okviru kojeg su mladi postavljali različita pitanja gostu.

mekteb 2021

OPCIJA 2

 

zekatpreporod

 

 

YOUTUBE

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije... 

Menu