Vijesti

Previous Next

Grabovica: Ikrar dova

DOVA GRABOVICA 2U nedjelju 12. juna 2022. u džematu Grabovica poučena je ikrar dova za Mešković Envera i njegovu hanumu Ramizu.

Pored imama Hasan-ef. Mustafića i Amir-ef. Saletovića, dovi su prisustvovali i radost zbog odlaska na mubarek mjesta sa budućim hadžijama podijeli mnogobrojni članovi porodice, radne kolege, prijatelji te džematlije džemata Grabovica.

Riječima dobrodošlice prisutnima se obratio imam džemata Dženan-ef. Sinanović. On je istakao da sve što hadžija radi na hadžu od običnih, svakodnevnih radnji do ibadeta podsjeća hadžiju na Poslanika a.s i da svijest o tome doprinosi posebnom doživljaju i emocijama koje ostave trajan trag na sve one koji zijarete Mekku i Medinu.

Lijepoj i svečanoj atmosferi doprinijeli su učači ilahija Tarik, Hamza i Lamija Saletović, te Ahmed Sinanović. Oni su pažljivo biranim izvedbama ilahija podsjetili buduće hadžije i sve prisutne na ljepote i bereket Mekke i Medine. Stihovi o Bejtullahu, Revdi, Zemzemu i drugim znamenitostima Mekke i Medine dokaz su ljubavi koju bosanski muslimani gaje prema gradovima Božijeg Poslanik a.s. Dokaz te ljubavi su i suze u očima mnogih prisutnih dok su slušali ilahije i kaside u izvođenju mladih učača.

Prigodnim predavanjem prisutnima se obratio Emir-ef. Brašnjić, imam džemata Centar, Srebrenik. On je prisutne podsjetio na fadilete hadža, govorio je o nagradama koje ima hadžija za svoj hadž.

Na kraju programa, poučena je ikrar – dova i upućena molba Allahu dž.š. da Enveru i Ramizi olakša put, da im da hajr u odlasku i povratku s hadža i da im hadž bude mebrur.

DOVA GRABOVICA. 3jpg

AKADEMIJA2022

OPCIJA 2

 

zekatpreporod

 

 

YOUTUBE

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije... 

Menu