Iz džemata

Previous Next

Donja Obodnica: Završena rekonstrukcija vakufske kuće

imamska kuća obodnicaU tuzlanskom džematu Donja Obodnica nedavno je završena rekonstrukcija imamske (vakufske) kuće.

Prema riječima imama ovog džemata Sanel-ef. Hodžić proces rekonstrukcije trajao je oko deset mjeseci, a obuhvatio je niz različitih radova u unutarnjem i vanjskom dijelu kuće. Između ostalog urađeno je grijanje, rekostrukcija kupatila, izolacija. Kada je riječ o vanjskom izlgledu izvršena je rekonstrukcija dvije strane krova, postavljeni su novi oluci i slivnici na kući, dograđena je terasa ispred kuće i proširene stepenice, te je urađena vanjska fasada.

Doprinos u realizaciji rekonstrukcije pored Medžlisa Islamske zajednice Tuzla dale su džematlije, donatori, vakifi i prijatelji ovog, ali i susjednih džemata Dobrnja i Avdibašići.

Ukupno u rekonstrukciju je uloženo oko 22.000 KM. Vrijedi naglasiti da su džematlije ovog područja dale značajan doprinosu u samom procesu izvođenja radova.

Značajan je broj onih koji su se upisali u ovaj projekat renoviranja i adaptacije, a iz džemata Donja Obodnica uputili su riječi zahvale svima koji su na bilo kakav način dali doprinos u realizaciji ovog projekta.

Godišnjak naslovnica preview 2

YOUTUBE

Vaktija

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije...


820


 

Menu