Iz džemata

Previous Next

Donja Obodnica: Džematska i komšijska solidarnost

obodnica porodcaČlanovi džematskog odbora džemata Donja Obodnica u ponedjeljak 1. juna 2020. godine posjetili su porodicu Šabanović i uručili novčanu donaciju.

Nesibu Šabanoviću i njegovoj porodici je u subotu 30. maja izgorio sprat kuće i krov. Sredstva koja su ovoj porodici uručena donirale su džematlije kao znak džematske i komšijske solidarnosti.

Članovi džematskog odbora i imam džemata Donja Obodnica Sanel-ef. Hodžić su nakon zaustavljanja požara promptno djelovali. Istog dana kad se dogodio požar održan je konsultativni sastanak u džamiji u Šabanima, potom su zatražena i sva potrebna odobrenja za pokretanje akcije prikupljanja dobrovoljnih priloga.

Akcija je u vrlo kratkom periodu uspješno realizovana. Članovi džematskog odbora su obišli domaćinstva u naseljima Donja Obodnica, Kamenjaši i Repuševac, gdje je prikupljeno 2.276 KM i 30 €. Prilog je dalo 119 porodica. Pored ove donacije, stanovnici Šabana su se samostalno dobro organizovali i dodatno donirali sredstva.

Porodicu Šabanović posjetili su i glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović i koordinator Odjela za društvenu brigu Muftijstva tuzlanskog Mumin-ef. Mumić. Uz riječi podrške, tokom susreta je razgovaramo o daljim načinima podrške ovoj tuzlanskoj porodici.

obodnica porodica sabanovic

IMG 6802c21355a23b47eec4ab5924f9bc34 V

OPCIJA 2

 

pod nebom vedre vjere

 

 

YOUTUBE

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije... 

Menu