Dan džamija: Večer Kur’ana i mevluda u Amber-hatun džamiji

U utorak, 7. maja 2024. godine povodom Dana džamija u Amber-hatun džamiji upriličena je Večer Kur’ana i mevluda.

Uvodnim riječima dobrodošlice i selamima obratio se imam hafiz dr. Saudin-ef. Gobeljić.

Prigodnim riječima obratio se glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, a vazi-nasihat je kazivao prof. dr. hafiz Safet Husejnović, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

Prof. Husejnović je govorio o vrijednosti džamija, njenoj definiciji i ulozi u životu jednog čovjeka. Poslao je poruku podsticanja podrške svima koji održavaju džamije, kao i graditeljima džamija jer oni koji grade džamije imaju posebne mjesto kod Allaha.

Odlomke iz Kur’an-i-kerima učili su hafizi i imami koji su svojim milozvučnim učenjem obogatili ovaj program. Učači su bili su hafiz Omer Zulić, Omer-ef. Nasić i Mumin-ef. Mumić.

Glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović je uputio riječi zahvale domaćinima, učesnicima programa, kao i svima koji su se odazvali i došli da uživaju u svemušsto je bilo sastavni dio ovog centralnog programa obilježavanja Dana džamija.

Odlomcima mevludskog spjeva, kolažom ilahija i kasida program su dodatno uljepšali i članovi hora „Gazi Turali-beg“. Moderator programa bio je Irfan Kasumović.